Historisk arkiv

Statlig omstillingsstøtte til Vanylven

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Regjeringen foreslår i Revidert nasjonalbudsjett for 2007 at Vanylven kommune i Møre og Romsdal får statlige omstillingsmidler. Totalt får Vanylven nye 31 millioner kroner fra Kommunal- og regionaldepartementet og Møre og Romsdal fylke til det pågående omstillingsarbeidet i kommunen. Vanylven er, sammen med Meråker i Nord-Trøndelag, de to første kommunene som får statlig omstillingsstøtte etter ny ordning.

Regjeringen foreslår i Revidert nasjonalbudsjett for 2007 at Vanylven kommune i Møre og Romsdal får statlige omstillingsmidler. Totalt får Vanylven nye 31 millioner  kroner fra Kommunal- og regionaldepartementet og Møre og Romsdal fylke til det pågående omstillingsarbeidet i kommunen. Vanylven er, sammen med Meråker i Nord-Trøndelag, de to første kommunene som får statlig omstillingsstøtte etter ny ordning.

Regjeringen bevilger 25 millioner kroner til Vanylven i en ekstraordinær bevilgning for å støtte omstillingsarbeidet i kommunen. I sum mottar kommunen nå inntil 31 millioner kroner i omstillingsmidler. Vanylven har til og med 2007 allerede mottatt 10 millioner kroner fra Møre og Romsdal fylkeskommune. I tillegg har fylket forpliktet seg til å gi tre millioner kroner også i 2008 og 2009. Dette er en del av de midlene som fylkeskommunen mottar fra Kommunal- og regionaldepartementet til regionale utvikling, herunder omstilling. Regjeringen og Møre og Romsdal fylke viser med dette vilje og evne til å bistå distriktskommuner som kommer i en vanskelig situasjon.

Vanylven er hardt rammet av bedriftsnedleggelser. Totalt har om lag 360 arbeidsplasser i kommunen blitt borte de siste årene.

- Dette har skapt en meget vanskelig situasjon for kommunen. I slike situasjoner vil ikke det offentlige virkemiddelapparatet, fylkeskommunen eller kommunen ha ressurser til å bistå i tilstrekkelig grad til omstilling og til å skape nye arbeidsplasser. Da er det helt nødvendig med en statlig ekstrainnsats, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

- Jeg håper og tror at disse midlene vil gi et viktig løft i omstillingsarbeidet i kommunen, og at midlene både kan bidra til å skape nye arbeidsplasser og styrke det eksisterende næringslivet i kommunen, sier statsråd Haga.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.

For nærmere omtale av ordningen for statlige ekstraordinære omstillingsmidler; Hjarte for heile landet.