Historisk arkiv

Utvikling av små kystsamfunn på Senja i Troms

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga støtter prosjektet ”God, nær og raus – utvikling av små kystsamfunn på Senja” med 1,63 millioner kroner. Minst like mye vil bli finansiert fra lokalt og regionalt hold.

”God, nær og raus – utvikling av små kystsamfunn på Senja” er et prosjekt for nyskaping og utvikling, samarbeid og bygging av omdømme i Berg kommune på Senja. Prosjektet skal bidra til å stanse fraflyttingen, etablere nye arbeidsplasser og stimulere til en positiv utvikling i folketallet. Målet er at Berg kommune fremstår som et livskraftig og fremtidsorientert samfunn.

Prosjektet inngår som ett av flere pilotprosjekter under KRDs småsamfunnssatsing. Småsamfunnssatsingen ble lansert i stortingsmelding nr. 21 (2005-2006) ”Hjarte for heile landet. Om distrikts- og regionalpolitikken”. Prosjektet har som ambisjon om å involvere store deler av befolkningen i Berg kommune. Bygdelag, kommunen, næringslivet og foreninger skal trekkes med i arbeidet.

- Jeg mener at lokal mobilisering og involvering er viktige ingredienser for å skape eierskap til og engasjement for et slikt prosjekt. Skal man lykkes må man sørge for å få dette på plass. Det som også er spennende med dette prosjektet er at de bevisst vil jobbe med omdømmebygging, uttaler statsråd Haga.  

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.