Historisk arkiv

Feiret gode resultater med festaften

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Med drahjelp fra Sammen om en bedre kommune og et usedvanlig godt partssamarbeid har Songdalen de siste årene økt kompetansen, minimert sykefraværet, halvert uønsket deltid og økt stillingsstørrelsene blant de ansatte.

Ordfører Johnny Greibesland i Songdalen deler ut en rose til alle ansatte som har tatt teorikurs for fagbrevet.
Ordfører Johnny Greibesland i Songdalen deler ut en rose til alle ansatte som har tatt teorikurs for fagbrevet. Foto: Songdalen kommune. Foto: Songdalen kommune

Dette ble behørig feiret av kommunens ledelse da ordfører Johnny Greibesland inviterte femti fagarbeidere til festmiddag 27. januar. 

- Ved å involvere og investere i de ansatte har vi blitt belønnet med et nærvær på hele 93,6 % ved utgangen av 2014, kunne rådmann Kjell A. Kristiansen stolt fortelle.

Startet med renholderne

I 2010 startet Songdalen opp et prosjekt for kommunens 25 renholdere. Målet var å øke nærværet, avskaffe ufrivillig deltid og styrke fagkompetansen blant de ansatte.  Sykefraværet var ved oppstart på ca 16 prosent, og kun en av renholderne hadde fagbrev.

Ved prosjektets slutt i 2011var sykefraværet redusert til 5.6 prosent. Det ble tilsatt en egen renholdsleder, utarbeidet nye renholdsplaner og 11 ansatte gjennomførte teorikurs for fagbrev. I dag har 9 av dem fått fagbrev, og ytterligere to står for tur til å gjennomføre fagprøven.

Lavere sykefravær i barnehagene
I 2012 fikk også ansatte i barnehage og i helse- og omsorgssektoren tilbud om teorikurs for fagbrev. Tre timer i uka etter arbeidstid gjennom et helt år har 19 barnehageassistenter og 14 helse- og omsorgsarbeidere skaffet seg mer kunnskap om faget sitt.

Hovedtillitsvalgt for Fagforbundet, Janne Slotte , forteller om mye engasjement og livlige diskusjoner på arbeidsplassene.

Også i Songdalen har sykefraværet ligget høyt i barnehagene. I 2011 var sykefraværet i kommunens barnehager 13.5 prosent.

- I løpet av prosjektperioden (2012 – 2014) har vi redusert sykefraværet i denne sektoren med ca 40 prosent, og ligger nå på ca 7.8 % ved utgangen av 2014, forteller personalleder Beth Repstad begeistret.  

- I tillegg til kompetanseheving og ledelse har vi holdt stort trykk på sykefraværsarbeidet og oppfølging av sektoren, så det er flere faktorer som spiller inn. Men vi er sikre på at kvaliteten på tjenestene til innbyggerne våre også er blitt bedre, selv om vi ennå ikke har tall på dette, legger personallederen til.

Større stillinger innen helse og omsorg
Kompetanseløftet har også satt spor innen helse og omsorg. Her jobber kommunen i tillegg systematisk med å få på plass en kultur for heltid. Ved å avdekke arbeidskraftreserven og tilby større stillinger til de ansatte har kontinuiteten blitt bedre, noe som er med på å øke kvaliteten på tjenestene.

Ordføreren fremhevet det gode trepartssamarbeidet og den brede enigheten om å utvikle egne ansatte i kommunen. Prosjektlederne Sonja Haukås og Janne Slotte fikk særlig  takk for sin gode ledelse og gjennomføring av prosjektene.  Alle de kompetente fagarbeiderne fikk hver sin rose med stor takk for det de gjør for kommunen sin fra en arbeidsgiver som ser sine ansatte og vet å feire gode resultater. Nye og ambisiøse mål er allerede satt!