Historisk arkiv

Fem på seminar-gata

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

I forbindelse med nettverkssamling for Kompetanse Nord på Gardermoen 14. og 15. november har vi gjennomført en liten intervjurunde inspirert av malen som ble brukt i VG i gamle dager: 5 på gata.

Nettverkssamlingene i Saman om ein betre kommune handler både om å presentere status i egne prosjekter og lytte til andre. I tillegg får man faglig påfyll og tid til å reflektere over egne og andres erfaringer. Meningen er å tilrettelegge for erfaringsoverføring mellom kommuner og gi den enkelte deltaker inspirasjon og motivasjon med seg videre.

Vi spurte fem deltagere hva de har lært fra andre som de vil ta med seg hjem i det videre arbeidet. Her er våre 5 på Seminargata: 

Gro Lindbøl, personalrådgiver i Sortland kommuneGro Lindbøl

Gro Linbøl, personalrådgiver i Sortland kommune:
- Det er interessant å høre hva andre kommuner gjør. Jeg har fått konkrete tips fra Dyrøy, der folk på institusjon kan sitte med lesebrett og ha Skype-kontakt med familien. De har bokstavelig talt barnebarnet ”på fanget”.  I Brønnøy eksisterer det bred kontakt med næringsliv og frivilligheten. I tillegg har vi fått innspill på praktisk kompetanseopplæring i kommunen.

Tore Tveråmo, leder i styringsgruppen i Brønnøy kommuneTore Tveråmo
Tore Tveråmo, leder i styringsgruppen i Brønnøy kommune:
- Jeg har fått innspill om hvordan tilby læring i organisasjonen på mikronivå. Det handler om å utnytte potensialet i IKT innen oppvekst og helse og ikke bare IKT som administrative verktøy. Jeg har også tanker om å dyrke det regionale samarbeidet og synes kommunene fra Vesterålen jobber kjempebra. Jeg ser også at vi kan bli flinkere til å hente og dele kunnskap fra ulike nettsteder.
Hilde Johanne Hansen, prosjektleder for ”Rett Kurs”, Vesterålen regionråd:
Hilde Johanne Hansen
Hilde Johanne Hansen, prosjektleder for ”Rett Kurs”, Vesterålen regionråd:
- Vårt prosjekt i Sammen om en bedre kommune omfatter seks kommuner. Jeg oppfatter at vi har fått mange ideer til hvordan vi bedre skal forankre prosjektene i kommunene. Vi har særlig fått mange gode tips til innovasjonsarbeidet vårt.
Personalsjef Karl-Inge Borgen i Brønnøy kommune
Karl-Inge Borgen
Karl-Inge Borgen, peronalsjef i Brønnøy kommune:
- Jeg synes det er artig å høre hva de gjør i andre kommuner - særlig barnebarn på fanget via lesebrett var inspirerende. Ellers ser jeg at e-læring ikke er et entydig begrep og at det er behov for å forankre noen normer, for eksempel i hovedavtaler. Vi er på vei til å bli en lærende organisasjon. Her ser vi at trepartssamarbeid er helt nødvendig for å lykkes.  Det er et generelt behov for å jobbe i nettverk; vi ser hva som skjer i andre kommuner og kan lære av hverandre.
Tor Helge Ramsvik, prosjektleder Saltdal kommune
Tor Helge Ramsvik

Tor Helge Romsvik, prosjektleder, Saltdal kommune:
De tre viktigste tingene jeg tar med meg fra denne samlingene er for det første at det er nyttig å høre om andre kommuners gode erfaringer. Videre er det viktig å knytte nye kontakter og få konkret kjennskap til andre kommuner og folk i nettverket vårt. Og det tredje er at jeg opplever inspirasjon og motivasjon til vårt arbeid i Saltdal kommune.

 Alle foto: Bjørn Pettersen, Fagforbundet.