Historisk arkiv

Beste Kortreist mat klasse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Norges beste Kortreist mat klasse er klasse 9c på Blomdalen ungdomsskole i Mandal. I morgen overrekker politisk rådgiver Sigrid Hjørnegård i Landbruks- og matdepartementet både pengepremie og diplom til elevene.

Beste Kortreist mat klasse

Kortreist mat logoNorges beste Kortreist mat klasse er klasse 9c på Blomdalen ungdomsskole i Mandal. I morgen overrekker politisk rådgiver Sigrid Hjørnegård i Landbruks- og matdepartementet både pengepremie og diplom til elevene.

Kunnskap om mat
Kortreist mat konkurransen har vært en del av Landbruks- og matdepartementets markering av 100-års jubileet for Unionsoppløsningen i 1905. Alle landets ungdomsskoler ble invitert til å delta i prosjektet Kortreist Mat.

Målet med prosjektet har vært

  • å øke elevenes bevissthet om verdien av lokal matproduksjon,
  • gi elevene innsikt og glede over å lage både norsk tradisjonsmat og tradisjonsmat fra andre kulturer
  • å lære om sammenhengen mellom lokalt landskap og matproduksjon (både det som produseres i jordbruket og av ville bær, vekster og viltkjøtt)
  • mat som ernæring, matvaner og kaloriinntak i vår del av verden og situasjonen for barn og unge i U-land.

124 ungdomsskoler deltok i konkurransen. I desember 2005 ble Norges beste Kortreist mat skoleklasse kåret av en nasjonal jury og vinneren ble klasse 9 C ved Blomdalen ungdomsskole i Mandal, Vest-Agder.