Historisk arkiv

Jordbruk: Økonomien på Østlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordbruk: Norsk institutt for landbruksforskning er nå ute med et notat som viser hovedtrender i utviklingen i økonomien i jordbruket på hele Østlandet i perioden 2000-2004. Notatet har utgangspunkt i regnskaps-undersøkelsen ”Driftsgranskinger i jord- og skogbruk”.

Jordbruk: Økonomien på Østlandet

Jordbruk: Norsk institutt for landbruksforskning (NILF) er nå ute med et notat som viser hovedtrender i utviklingen i økonomien i jordbruket på hele Østlandet i perioden 2000-2004. Notatet har utgangspunkt i den årlige regnskapsundersøkelsen ”Driftsgranskinger i jord- og skogbruk”.

1000 gårdsregnskap
” Driftsgranskinger i jord- og skogbruk” er en årlig regnskapsundersøkelse der det på landsbasis er med ca 1000 gårdsregnskap hvert år. Brukene er valgt ut slik at de best mulig skal presentere et tverrsnitt av det yrkesmessig drevne landbruket. Fra Østlandet var det i 2004 til sammen med 368 bruk. De viktigste driftsformene på Østlandet er melk, korn, svin, ammekyr og sau.

Et av formålene ved å gi ut driftsgranskingene er å gjøre tall for enkeltproduksjoner og for fylker tilgjengelige. NILF lager slike oversikter for flere deler av landet, som Rogaland og Agderfylkene, Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge.

Om NILF
NILF driver forskning og utredning som omhandler landbrukspolitikk, matvaresektor og -marked, foretaksøkonomi og nærings- bygdeutvikling. NILF finansieres av Landbruks- og matdepartementet, Norges forskningsråd og gjennom oppdrag for offentlig og privat sektor.

Jordbruk: Norsk institutt for landbruksforskning har nylig publisert et notat som viser hovedtrender i utviklingen i økonomien i jordbruket på hele Østlandet i perioden 2000-2004.