Historisk arkiv

Landbruk, reiseliv og opplevelser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Reiselivs- og opplevelsesnæringer kan være blant de næringene som har størst utviklingspotensiale i bygde-Norge, viser en av sluttrapportene for Innlandet 2010.

Landbruk, reiseliv og opplevelser

Landbruk: Reiselivs- og opplevelsesnæringer kan være blant de næringeene som har størst utviklingspotensiale i bygde-Norge, viser en av sluttrapportene for Innlandet 2010.
 

Landbruks- og matdepartementet etablerte i 2004 et prosjekt hvor målet var å få et godt faglig grunnlag for å evaluere og videreutvikle politikk og virkemiddelapparatet for næringer knyttet til landbruk og reiseliv. Innovasjon Norge har vært prosjektansvarlig, mens Norsk Turistutvikling på Lillehammer, har stått for prosjektledelsen.

Målrettet satsing
Prosjektet har satset på 10 etablerte virksomheter («spydspisser») i Hedmark og Oppland. Erfaringene viser nå at med begrenset ressursbruk og målrettede tiltak rettet mot strategi, bedriftsutvikling og nettverksbygging bidrar til å utløse betydelige næringsmessige potensialer for reiseliv, landbruk og opplevelser.

Konklusjonene fra prosjektet skal følges opp gjennom Innovasjon Norges videreføring av satsingen "Innlandet 2010".

Landbruk: Reiselivs- og opplevelsesnæringer kan være blant de næringene som har størst utviklingspotensiale i bygde-Norge.