Historisk arkiv

Landbruks- og matministeren på skogdag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen deltar i dag på skogdag med Norges Skogeierforbund og Viken skogeierforening. Skogdagen finner sted på Hurum i Buskerud.

Landbruks- og matministeren på skogdag med skogeiersamvirket

Skog: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen deltar i dag på skogdag med Norges Skogeierforbund og Viken skogeierforening. Skogdagen finner sted på Hurum i Buskerud, og temaer som skogeiersamvirket ønsker å belyse og diskutere med ministeren er bl.a. skogbrukets miljøarbeid, situasjonen i tømmermarkedet og skogbrukets driftskostnader.

Økt avvirkning av skog
Ministerens deltakelse på arrangementet er et ledd i regjeringens arbeid med en nasjonale strategier for økt avvirkning av skog. Dette er et arbeid hvor de første tiltakene etter planen skal presenteres i løpet av høsten 2006.

- Målet mitt som landbruks- og matminister er å legge rammer for næringsutøverne slik at de kan utvikle gården og eiendommen sin på best mulig måte, med utgangspunkt i hele gårdens ressurser. Det er en politikk som vil gi vekst og utvikling i distriktene, Og da står skogen av mange årsaker sentralt, sier Terje Riis-Johansen i en kommentar til sin deltakelse på skogdagen.

Høye ambisjoner
- I Soria-Moriaerklæringen har regjeringen lagt inn høye ambisjoner for skog- og tresektoren; vi skal videreutvikle verdiskapingsprogrammet for trevirke, bidra til å øke videreforedlingen av norske trevarer og videreutvikle en nasjonal skogpolitikk der staten tar medansvar for planting og ungskogpleie. Og ikke minst: regjeringen har sagt at den vil øke satsingen på fornybare energikilder, noe som er kommet klart til uttrykk de siste dagene, sier landbruks- og matministeren.

Skog: Terje Riis-Johansen deltar i dag på skogdag med Norges Skogeierforbund og Viken skogeierforening.


13.06.06