Historisk arkiv

Mat: Ganefart 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Ganefart 2006 skal kåre beste spisested langs veien. Du kan foreslå kandidater på www.Ganefart2006.no, eller sende SMS til Ganefart 2252.

Mat: Ganefart 2006

Mat: Ganefart 2006 skal kåre beste spisested langs veien. Du kan foreslå kandidater på http://www.ganefart.no/, eller sende SMS til Ganefart 2252.

Mat med særpreg og kvalitet
- Det er jo en gjenganger dette at maten på veikroene er som været. - Alle snakker om det, men ingen gjør noe med det, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen. - Heldigvis er det en myte. For den som vil bruke litt mer tid, og kanskje kjøre en liten omvei finnes det mange gode og spennende spisesteder langs veiene i Norge. Gjennom Ganefart 2006 håper jeg vil skal få løftet disse mer fram i lyset, og også inspirere flere til å satse på mat med kvalitet og særpreg, mat med identitet og lokal tilknytning, mat som gir oss opplevelser, historie og kultur og ikke bare mette mager, sier Riis-Johansen

 

Mat: Reinsdyrmedaljonger. Foto: Matprat
Mat: Reinsdyrmedaljonger.
Foto: Matprat

Matkultur viktig for turistene
- Undersøkelser viser at mat og matkultur er svært viktig når turister velger reisemål. Samtidig er det nesten ingen som sier at de kommer til Norge på grunn av maten. Det er for galt. Dette handler om vår identitet, historie og kultur, - og det handler om å utvikle næring i et marked som allerede er der, poengterer Riis-Johansen.

Folkeaksjon for det gode spisestedet
- Det heter seg at vi blir det vi spiser. Det som i alle fall er sikkert, er at vi får den maten vi etterspør. Derfor er det viktig at vi er våkne og bevisste som kunder, og etterspør det lokale, tradisjonsmaten, det litt spesielle. La Ganefart bli en aldri så liten folkeaksjon for det gode spisestedet! oppfordrer landbruks- og matministeren.

Lokal mattradisjon og råvarer
Ganefart skal kåre beste spisested langs veien. Konkurransen legger vekt på at det blir brukt lokal mattradisjon og råvarer. Spisestedet kan ikke ligge i en stor by, og det må være åpent for alle som spontant vil ta en matbit. Konkurransen administreres av Norges Bygdekvinnelag. Innovasjon Norge, NHO reiseliv, Norsk Bygdeturisme og Gardsmat og Landbruks- og matdepartementet er samarbeidspartnere.

NRK- Reiseradioen
NRK- Reiseradioen vil gjennom sommeren sende innslag om konkurransen i fredagsekstra hver uke fram til 18. august. Alle inviteres til å nominere kandidater. Endelig kåring av vinnerne skjer seinere i høst.

Mat: Ganefart 2006 skal kåre beste spisested langs veien.