Historisk arkiv

Mat: Ganefart 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Nå begynner forslagene til kandidater til årets beste spisested langs veien å komme inn. Elgstua på Elverum og Oles Autorast på Ler i Melhus er blant tipsene.

Mat: Ganefart 2006

Mat: Nå begynner forslagene til kandidater til årets beste spisested langs veien å komme inn. Elgstua på Elverum og Oles Autorast på Ler i Melhus er blant tipsene.

God hjemmelaget mat
- Jeg synes at Elgstua på Elverum fortjener å være med i konkurransen. Der har jeg spist nesten hver gang jeg har kjørt den veien, i over 20 år. Kjøttkaker og kålstuing på Elgstua har vært favorittmaten til ungene mine fra de begynte å tygge. Det er alltid god hjemmelaget mat, trivelig personale og rask service på Elgstua og det er et sted som fungerer godt for mange veifarende, skriver blant annet forslagsstilleren.

Vi kommer for maten
Et hederlig unntak fra trøtte halvfabrikater er Oles Autorast på Ler i Melhus. Der får du minst en tradisjonsrett hver dag; i helgene opptil flere. Lokalene har riktignok en meget enkel standard, men er rene og ryddige. Det er jo maten vi kommer for!!

Her lages mye av maten på gammelmåten, og det kjennes på smaken.

Enda et pluss: Ole's serverer porsjoner av en slik størrelse at selv velvoksne mannfolk med tungt kroppsarbeid blir skikkelig mette. Det er langt fra noen selvfølge, lyder blant annet tipset om dette stedet.

 

Mat: Saltkjøtt med kålrabistappe. Foto: matprat.no
Mat
: Saltkjøtt med kålrabistappe.
Foto: matprat.no

Matopplevelser langs veien
Ganefart 2006 skal kåre beste spisested langs veien i Norge. Det blir særlig lagt vekt på steder som bruker lokal mattradisjon og råvarer, og som har et trivelig vertskap. – Kort sagt et sted som gir en spesiell matopplevelse som frister til gjenvisitt. NRK- reiseradioen vil sende innslag om konkurransen i fredagsekstra hver uke fram til 18. august. Alle inviteres til å nominere kandidater på

http://www.ganefart.no/, eller sende SMS til Ganefart 2252.

Endelig kåring av vinnere skjer seinere i høst.

Mat: Nå begynner forslagene til kandidater til årets beste spisested langs veien å komme inn.