Historisk arkiv

Mat: Verden vil ha norsk TV-mat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Amerikanske TV-seere får ikke nok av norske matprogrammer, og nå følger tyskerne etter. Landbruksministrene i Norden vil profilere nordisk mat som ren, frisk, etisk og ekte i et nytt prosjekt.

Mat: Verden vil ha norsk TV-mat

Mat: Amerikanske TV-seere får ikke nok av norske matprogrammer, og nå følger tyskerne etter. Landbruksministrene i Norden vil profilere nordisk mat som ren, frisk, etisk og ekte i et nytt prosjekt. I disse dager går matprogrammene med Andreas Viestad i reprise på amerikansk TV. Sist uke hadde selskapet som lager programmene besøk av den tyske kringkasteren NDR.
 

Fremheve det unike
Matministrene fra Norden arbeider nå med et prosjekt som skal profilere ny nordisk mat for verden. - Vi har ikke vært flinke nok til å vise fram mangfoldet innen norsk mat. Mat må bli en del av reiseopplevelsen, og vi må ha en strategi i forhold til dette. Vi må overbevise folk om at Norges-ferie også kan være en matopplevelse, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Matsatsing
På Nordisk ministerrådmøte i Svolvær i juli skal statsrådene legge planer for matsatsingen videre. Målet er at prosjektet skal avspeile de gode råvarene som finnes i Norden, knyttet til vår natur og vårt spesielle klima.

Mat, Jordbær og bjørnebær, Foto: Tellusworks
Mat: Fra norsk side er det spesielt bær, rotgrønnsaker, vilt og fisk som trekkes fram i det nye nordiske kjøkkenet.
Foto: Tellusworks

Mat: Landbruksministrene i Norden vil profilere nordisk mat som ren, frisk, etisk og ekte i et nytt prosjekt.