Historisk arkiv

Næringsutvikling: Ekte og helt ferskt fra Ek

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsutvikling: I 2005 produserte Ek Gårdspakkeri 250.000 karamell-, mocca-, vanilje- og sjokoladepuddinger basert på egne egg og egen oppskrift.

Næringsutvikling: Ekte og helt ferskt fra Ek

Næringsutvikling: I 2005 produserte Ek Gårdspakkeri 250.000 karamell-, mocca-, vanilje- og sjokoladepuddinger basert på egne egg og egen oppskrift. Er tilgjengelig over hele landet og selges i blant annet Menykjeden og på Smart Club.

Smaksopplevelser
På gården har Ingrid og Joar Ek frittgående høns som fores vegetabilsk. Nylagte egg med ekstra gul plomme dannet ideen om gårdsproduksjon av desserter med ferske råvarer. - Jeg kan garantere at ekstra gode råvarer og tradisjonsrik kokkekunst uten bruk av tilsetningsmidler gir deg en helt spesiell smaksopplevelse sier Joar Ek.

Creme Brulè
Ek har drevet med produktutvikling siden produksjonen av karamellpudding startet, og i september 2006 lanseres Creme Brulè. - Vi satser ekstra på gourmetmarkedet sier Joar Ek. Vår nye Creme Brulè er utviklet i samarbeid med Harald Osa og inneholder råvarer av ypperste kvalitet, blant annet Eks egg og Tahiti vanilje.

Verdiskapingsprogrammet for matproduksjon
Innovasjon Norge og Verdiskapingsprogrammet for matproduksjon har siden 2001 bidratt med midler til utvikling av produktene til Ek Gårdspakkeri AS, og står også for finansieringen av utbyggingen ved gårdskjøkkenet. Utviklingsarbeidet er gjennomført i samarbeid med blant annet Matforsk og Norconserv.

- Produktutviklingsnettverket til Matforsk og den hjelpen vi fikk i oppstartfasen med å identifisere kompetansegivere og forskningsmiljøer har vært veldig viktig for oss avslutter Joar Ek.