Historisk arkiv

Forskning: 40 vil forske på genressurser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Forskning: 40 ulike forskningsprosjekter har søkt om midler fra Norsk genressurssenter. Både kulturplanter og skogstrær er representert i søkerbunken.

Forskning: 40 ulike forskningsprosjekter har søkt om midler fra Norsk genressurssenter. Både kulturplanter og skogstrær er representert i søkerbunken. Søknadene utgjør omtrent det dobbelte det pengebeløpet som skal fordeles.

Mange ulike aktører
Senterleder, avdelingsdirektør Tore Skrøppa er svært godt fornøyd med søknadstilfanget i den første søkerrunden etter at Norsk genressurssenter ble etablert. - Vi ønsker å føre videre vår vellykkede strategi som har gått ut på at den støtten som gis fra senteret, utløser aktivitet og engasjement hos mange ulike aktører, som både har kompetanse og ressurser til å samarbeide effektivt med oss, sier Skrøppa.

Norsk genressurssenter
Norsk genressurssenter bleopprettet i 2006 som en del av Norsk institutt for skog og landskap. Hensikten er å sikre en effektiv og bærekraftig forvaltning av nasjonale genressurser for husdyr, planter og skogtrær. Senteret koordinerer kompetanse og aktivitet innen bevaring og bruk av nasjonale genressurser innenfor et bredt spekter av oppgaver og prosjekter. Senteret er et rådgivende organ for Landbruks- og matdepartementet.

Forskning: Norsk genressurssenter har mottatt over førti søknader om støtte til prosjekter innen genressurser i nytteplanter og skogtrær. Alle søkerne kan ikke bli tilfredsstilt. Det er søkt om ca fem millioner kroner, mens potten er på om lag 2,5 millioner kroner.