Historisk arkiv

Landbruk: Åpnet skoleåret på Jønsberg landbruksskole

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: - Det er imponerende å registrere at oppslutningen om Jønsberg landbruksskole har økt med opptil 70 prosent i år på enkelte klassetrinn, sa landsbruks- og matministeren da han deltok på årets første skoledag på Jønsberg i Hedmark.

Landbruk: - Det er imponerende å registrere at oppslutningen om Jønsberg landbruksskole har økt med opptil 70 prosent i år på enkelte klassetrinn, og at det fortsatt er elever på venteliste, sa landsbruks- og matministeren da han deltok på årets første skoledag på Jønsberg i Hedmark.

Grønn videregående skole
Jønsberg landbruksskole er 160 år gammel. I sin åpningstale i dag la landbruks- og matministeren også vekt på at skolen har videreutviklet seg i takt med tiden fra en tradisjonell jord- og skogbruksskole til grønn videregående skole med tilbud som spenner fra allsidig og økologisk jordbruk til friluftsliv og sport- og familiedyr.

Besøksskole
Jønsberg er en åpen skole med egen besøksvirksomhet – og det er ca 2-3000 besøkende fra barnehager og grunnskoler på skolen hvert år. – Det er gledelig å se hvor bevisst skolen er på å bruke skolegårdsbruket til å gi allmennheten et innblikk i hva landbruket er – og står for – i et samfunn der færre har dirkete tilknytning til primærnæringene, sier Terje Riis-Johansen.

Landbruk: Landsbruks- og matminister Terje Riis-Johansen deltok i dag på årets første skoledag på Jønsberg landbruksskole i Hedmark.