Historisk arkiv

Landbruk og distriktsutvikling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Livskvalitet - en viktig drivkraft for distriktsutvikling og samfunnsplanlegging er tema for høstens første åpne seminar hos Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning.

Landbruk: Livskvalitet - en viktig drivkraft for distriktsutvikling og samfunnsplanlegging er tema for høstens første åpne seminar hos Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF). Det er Jon D. Erickson, associate professor ved University of Vermont i USA som innleder om temaet.

Multifunksjonelt landbruk
NILF arbeider med temaet livskvalitet i tilknytning til et EU-forskningsprosjekt om multifunksjonelt landbruk og distriktsutvikling. Vakre kulturlandskap, muligheter for rekreasjon, gode sosiale oppvekstvilkår, tilgang på rent vann og lokal mat er forhold som ofte er vanskelige å kvantifisere da de ikke er tradisjonelle markedsgoder. Jon D. Erickson vil presentere en «ressursbeholdnings­tilnærming» («capital stock») til denne problematikken med empiri fra Vermont, USA.

Jon D. Erickson er associate professor ved University of Vermont i USA. Han er en internasjonalt anerkjent økologisk økonom som har arbeidet i mange år med problemer relatert til distriktsutvikling, livskvalitet, samfunnsplanlegging, arealkonflikter, vannressurser, nå i det seneste HIV/AIDS-problemer i utviklingsland.

Landbruk: Livskvalitet - en viktig drivkraft for distriktsutvikling og samfunnsplanlegging. Åpent seminar hos NILF onsdag 8. august 2007, klokken 13.30. NILFs lokaler, Storgata 2-4-6, Oslo.