Historisk arkiv

Mat: Mer sunn mat til barn og unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Landbruks- og matdepartementet har mottatt 34 søknader fra prosjekter som ønsker å øke tilbudet av sunn mat til barn og unge.

Mat: Landbruks- og matdepartementet har mottatt 34 søknader fra prosjekter som ønsker å øke tilbudet av sunn mat til barn og unge.

Økolgisk i skole og barnehage
Landbruks- og matdepartementet (LMD) har i år som i fjor, sendt brev til fylkesmennene og bedt om innspill på aktuelle prosjekter som har fokus på økt tilbud av sunn mat, inkludert frukt og grønt, til barn Barnehage- og skolemat står sentralt i arbeidet. Samarbeid med lokale produsenter og bruk av økologisk mat er også prioritert. Mandatet omfatter prosjekter og tiltak som allerede er i gang, og helt nye prosjekter som kan settes i gang fra skolestart i høst (2007).

Mat og matglede
I 2006 bidro LMD med 1,6 millioner kroner i samfinansiering, og tar sikte på å bidra med omtrent tilsvarende beløp i år. Fylkesmennene vil få en aktiv rolle som koordinator for videre utvikling av prosjektene. Formålet med prosjektene skal være å øke barn og unges forbruk av sunn, lokal og økologisk mat, samt å øke deres kunnskap om mat og matglede.

Landbruks- og matdepartementet har fått svar fra 13 av landets 18 fylkesmenn som søker om støtte til 27 prosjekter. I tillegg har departementet mottatt henvendelser fra syv frittstående aktører som ønsker støtte til hvert sitt prosjekt, slik at dette totalt dreier seg om 34 prosjekter. Departementet har nå søknadene til behandling og vil i løpet av kort tid ta stilling til dem.

Mat: Landbruks- og matdepartementet har mottatt 34 søknader fra prosjekter som ønsker å øke tilbudet av sunn, lokal mat til barn og unge.