Historisk arkiv

Næringsutvikling: Stor interesse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsutvikling: Nord-Trøndelag opplever rekordstor interesse for å investere i landbruket. Totalt søknadsbeløp for tilskudd til utbygging i tradisjonelt landbruk er mer enn det dobbelte av forventet tildelingsramme i 2007.

Næringsutvikling: Stor interesse

Næringsutvikling: Nord-Trøndelag opplever rekordstor interesse for å investere i landbruket. Ved utgangen av januar var totalt søknadsbeløp for tilskudd til utbygging i tradisjonelt landbruk mer enn det dobbelte av forventet tildelingsramme i 2007.

Aldri opplevd maken
Seniorrådgiver Johan Helge Sandberg sier til Trønderavisa at han aldri tidligere har opplevd maken til interesse og optimisme blant bøndene som vil satse på framtida. – Jeg tror man må tilbake til opptrappingsvedtaket på 1970-tallet for å registrere en liknende interesse, sier Sandberg. Han minner om at utbyggingen på den tid skjedde under andre forhold.

108 søknader
Innovasjon Norge har pr. 31. januar mottatt 108 søknader om tilskudd og rentestøtte til investeringer innen tradisjonelt jordbruk. 24 søknader er fra brukere som ønsker å bygge for storfekjøttproduksjon. Videre er det 71 søknader fra brukere som ønsker å bygge for melkeproduksjon. Av disse er 20 samdrifter. Det er 6 søknader om utbygging for sauehold. Det er kommet inn søknader fra 19 av fylkets 24 kommuner.

Næringsutvikling: Nord-Trøndelag opplever rekordstor interesse for å investere i landbruket.