Historisk arkiv

Skog: Skogselskapet rydder i egen organisasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Ja til intern rydding, ja til økt samhandling og ja til å styrke sentralleddet i organisasjonen med nye oppgaver. Det var budskapet fra fylkesskogselskapene til styret i Det norske Skogselskap.

Skog: Skogselskapet rydder i egen organisasjon

Skog: Ja til intern rydding, ja til økt samhandling og ja til å styrke sentralleddet i organisasjonen med nye oppgaver. Det var budskapet fra fylkesskogselskapene til styret i Det norske Skogselskap på siste lederkonferanse.

Skogselskapet skal arbeide for å gjøre befolkningen kjent og interessert i skogens mangesidige betydning for samfunnet – det være seg som fornybar ressurs, som klimaregulator eller som arena for rekreasjon og friluftsliv.

Vil styrke organisasjonen
Flere rapporter har de siste årene påpekt svakheter i Skogselskapets virksomhet, som at organisasjonen fremstår med ulike og fragmenterte arbeidsoppgaver og at den dermed fremstår utydelig overfor omverdenen. Styret i Det norske Skogselskap har på denne bakgrunn engasjert en prosjektleder som, sammen med DnS og fylkesskogselskapene, skal komme fram til gode og varige løsninger som kan styrke organisasjonen.

Synlig aktør
Lederkonferansen bar bud om at det nå er en samlet og sterk vilje til å mobilisere i organisasjonen og gjøre Skogselskapet til en synlig aktør i samfunnsdebatten i årene framover. Det ble tydelig og entusiastisk gitt uttrykk for at det nå ligger til rette for å bygge opp en mer handlekraftig og demokratisk organisasjon. Fylkesskogselskapene gjorde det også klart at det er vilje til å tilføre sentralleddet oppgaver som i dag utføres av det enkelte fylkesskogselskap, både for å styrke sentralleddets økonomi, men også for å gjøre DnS til et ”nav” og fellessekretariat for hele organisasjonen.

Det vil nå bli en organisatorisk behandling av saken i det enkelte fylkesskogselskap, før det kan fattes endelige vedtak for hele organisasjonen på landsmøtet i Grimstad i juni.

Parallelt med den interne prosessen diskuterer Skogselskapet også samhandlingsløsninger med Skogbrukets Kursinstitutt og Norsk Skogmuseum.


15.01.07