Historisk arkiv

Skog: Skogstreif i Hedmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: I dag, torsdag 23. august klokken 18. arrangeres det en skogvandring i Imerslundmarka på Hamar. Tema for vandringen er skog- og utmarksnæring.

Skog: I dag,  torsdag 23. august klokken 18. arrangeres det en skogvandring i Imerslundmarka på Hamar. Vang Skogeierlag og Vang Grunneierlag gir publikum et innblikk i hva skog- og utmarksnæringen står for.

Programmet byr blant annet på ca. 2,5 km vandring på stier med orienteringer underveis, demonstrasjon av helmekanisert tømmerhogst og moderne vedproduksjon, utnytting av ulike treslag, visesang, servering ved kaffebålet og orientering om skogsarbeiderkost i gamle dager. Opplegget passer for hele familien.

Skogbrukets verdier
Fylkesmannen i Hedmark er tildelt 20 000 kr av Landbruks- og matdepartementet til gjennomføring av Skog-Streif i nærområdet til Hamar. I søknaden ble det pekt på at Streifet vil fokusere på å fremme skogbruket gjennom både demonstrasjon av arbeidsmetoder og treslag, samt orientering om miljøhensyn i skogbruket, tilrettelegging for friluftsliv, bioenergi og kulturminner. Landbruks- og matdepartementet ser svært positivt på at skogbrukets verdier knyttet til næringsutvikling og verdiskaping blir synliggjort gjennom et slikt arrangement.

Skog: I dag,  torsdag 23. august klokken 18. arrangeres det en skogvandring i Imerslundmarka på Hamar.