Historisk arkiv

Skogbruk: Flere kvinner i styrene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skogbruk: Mjøsen Skog har hatt kvinnetiltak på dagsorden i mange år. Nå begynner det langsiktige arbeidet å gi resultater. I dag er det 22 prosent kvinneandel i styrene til skogeierlagene innenfor Mjøsen Skog.

Skogbruk: Mjøsen Skog har hatt kvinnetiltak på dagsorden i mange år.  Nå begynner det langsiktige arbeidet å gi resultater.  I dag er det 22 prosent kvinneandel i styrene til skogeierlagene innenfor Mjøsen Skog. 

Styret i Mjøsen vedtok i dag å starte et toårig kvinneprosjekt for å sette ytterligere trykk på kvinnearbeidet. Styret har vedtatt at det er et mål for Mjøsen Skog at begge kjønn skal være representert i skogeierlagenes styrer etter valgene våren 2010. Det vil gi en kvinneandel på minst 33 prosent. For råd og utvalg nedsatt av Mjøsen Skog er målet å oppnå 40 prosent kvinneandel. Styret vedtok også at det er et mål at kjønnsbalansen blant de ansatte i ulike deler av Mjøsens virksomhetsområder bedres.

Likestilling i landbruket
Det er et mål at kvinner og menn skal ha like muligheter til å drive næringsvirksomhet i og i tilknytning til landbruket. Landbruks- og matdepartementet ønsker å legge til rette for at unge jenter og kvinner i større grad benytter seg av sin odelsrett og slik kommer inn i landbruksnæringa. Kvinner er sentrale i utviklingen av tilleggsnæringer, og derigjennom til utviklingen av næringslivet på bygdene. Departementet mener at en økt andel kvinner i næringa vil gjøre den mer robust og bedre økonomien i næringa fordi den tar i bruk alle tilgjengelige ressurser. 

Skogbruk: I dag er det 22 prosent kvinneandel i styrene til skogeierlagene innenfor Mjøsen Skog.