Historisk arkiv

Mat: Matstreif i Oslo i oktober

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Årets Matstreif arrangeres på Karl Johans gate i Oslo 10.-11. oktober. Da kan du smake deg gjennom hele Norge, fra land og sjø. Matstreif byr på matopplevelser fra Norges spiskammer og aktiviteter for hele familien.

Mat: Årets Matstreif arrangeres på Karl Johans gate i Oslo 10. - 11. oktober. Da kan du smake deg gjennom hele Norge, fra land og sjø. Matstreif byr på matopplevelser fra Norges spiskammer og aktiviteter for hele familien.

Gode matopplevelser
Om høsten bugner det av norske råvarer i butikkene, og utvalget er bredt i grønnsaker og frukt, lam, vilt og fersk fisk. God hjemmelaget mat basert på sesongens utvalg har lange tradisjoner i Norge og mange gode matopplevelser knyttes til høsten. Dette vil være noe av det du kan oppleve på Karl Johans gate under Matstreif 10. - 11. oktober. 

            Mat: Matstreif på Karl Johan. Foto: LMD
Mat
: Matstreif på Karl Johan. Foto: LMD

Høstens matmangfold
Høsten representerer et stort matmangfold. Årstidens fristelser vil bli presentert enten som råvarer eller produkter på markedet, eller som retter tilberedt av kokker på Universitetsplassen. På Bondens Marked vil du møte et bredt utvalg av produkter innen kjøtt, fisk, ost, brød, olje, frukt og grønnsaker. 

Bondens marked er en markedsplass hvor produsenter fra et geografisk avgrenset område selger egne produkter, hovedsakelig matspesialiteter, direkte til forbruker. 

Smaken av Norge
Matstreif er en stor markering og presentasjon av norsk mat fra land og sjø overfor befolkningen i hovedstaden. Arrangementet inngår i Landbruks- og matdepartementets matpolitiske strategi ”Smaken av Norge”, og er et av tiltakene for å nå målet om at 20 % av maten solgt i butikk skal være matspesialiteter innen 2020.

Matstreif arrangeres i et samarbeid mellom Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet. Matprodusenter fra hele landet vil delta for å representere og synliggjøre mangfoldet i norsk matproduksjon. 

Mat: Årets Matstreif arrangeres på Karl Johans gate i Oslo 10. - 11. oktober.