Historisk arkiv

Landbruk og mat: Fikk råd fra Vestlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk og mat: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk fikk klare meldinger fra representanter for landbruk og matindustrien til sitt arbeid med ny Melding til Stortinget om landbruks- og matpolitikken. - Sats på å utvikle norsk matproduksjon og på at det er økonomisk interessant å være med videre, er hovedbudskapet.

Landbruk og mat: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk fikk klare meldinger fra representanter for landbruk og  matindustrien. - Sats på å utvikle norsk matproduksjon og på at det  det er økonomisk interessant å være med videre, er hovedbudskapet.

Rundt 100 representanter for landbruket, industrien og offentlig  sektor i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland var  samlet i Bergen til samråd. Hensikten med en rekke samråd som for tiden avholdes er for landbruks- og matminister Lars Peder Brekk å få  inn synspunkter og problemstillinger som bør belyses i en ny Melding til Stortinget om landbruks- og matpolitikken.

Brekk fikk klare meldinger om at lønnsomheten i landbruket må bli bedre, men at virkemidlene må bli mer målrettet. Han takket for innspillene, men benyttet også anledningen til å  utfordre de frammøtte.

- Dere ber om målrettede virkemidler. Men hva er det? Jo det er å prioritere. Vi må ikke bare diskutere størrelsen på den boksen vi er innenfor, men også hvordan vi prioriterer bruken av virkemidlene blir prioritert for å nå de målene vi setter oss. For en ting er klart. Vi kommer til å få et landbruk som tar i bruk ny teknologi og som blir mer effektivt. Jeg trenger også innspill på hvordan vi møter en slik utvikling, sa Brekk.

Landbruks-_og_matminister Lars Peder Brekk under samråd i Bergen.
Landbruk og mat: Landbruks- og matminister Lars Peder  Brekk fikk klare meldinger fra representanter for landbruk og matindustrien i Bergen i dag. Foto: LMD