Historisk arkiv

Satser på ferskvannsfiske i Vest-Agder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

I Hægebostad i Vest-Agder satses det nå på intensiv oppfisking i kommunens største vann, Lygne for å gjøre fisken attraktiv for næring. I praksis betyr dette å bruke flere storruser for å få opp liten og lite attraktiv fisk. Håpet er at dette fisket over noen år skal øke fiskestørrelsen og dermed grunnlaget for næringsutvikling.

Fiskekortsalget har i praksis vært fraværende for rettighetshaverne til Lygne de siste årene. Dersom prosjektet gir resultater i form av større og attraktiv fisk, vil antageligvis interessen for sportsfiske øke igjen. Næringsfiske vil også være en mulighet. I tillegg vil et aktivt fiske medføre mange spin-off-effekter for næringslivet i Hægebostad kommune.

Vann og elv basis for nye næringer
Oppfiskingsprosjektet er et eget prosjekt, men inngår som ett av flere tiltak som er satt i gang rundt vannet Lygne. Hægebostad kommune har nylig avsluttet et forprosjekt for å utrede mulighetene for laksetrapp i Kvåsfossen, som knytter Lygne sammen med den lakseførende elva Lygna.

   
Fisker
Hægebostad i Vest-Agder satses det nå på intensiv oppfisking i kommunens største vann, Lygne for å gjøre fisken attraktiv for næring.
Foto: Hans Bach-Evensen

Forsidebilde: Fisk. Foto: Øystein Søbye, Samfoto