Historisk arkiv

Statsråden møter Troms-bønder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Presseinvitasjon:

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) møter torsdag den 7.10 bønder fra Troms som er rammet av avlingsskader. Statsråden skal blant annet delta på et fellesmøte i Bardu sammen med Fylkesmannen, ordførere fra berørte kommuner, bondeorganisasjonene og representanter fra foredlingsindustrien.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) møter torsdag den 7.10 bønder fra Troms som er rammet av avlingsskader. Statsråden skal blant annet delta på et fellesmøte i Bardu sammen med Fylkesmannen, ordførere fra berørte kommuner, bonde-organisasjonene og representanter fra foredlingsindustrien.

Ordningen med avlingsskade-fondet inngår i Jordbruks-oppgjøret.  Det er landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og statssekretær Ola T Heggem som deltar fra den politiske ledelsen i departementet. Fra Norges Bondelag deltar  leder Nils T. Bjørke  og fra Norsk Bonde- og Småbrukarlag, leder Ole-Anton Teigen.

 

   
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk møter torsdag den 7.10 bønder fra Troms som er rammet av avlingsskader. Foto: Torbjørn Tandberg

Programmet for møtene i Bardu, torsdag den 7.10:

Kl 1230 - 1330: Besøk hos bonde Rune Håkstad, Salangsdalen, en av bøndene i Bardu som er rammet av krisa i Troms. Her deltar i tillegg: Troms Bondelag, ordfører i Bardu, fylkeskommunen og fylkesmann. 
Kl 1400 - 1600: Møte på kommunehuset i Bardu med følgende aktører: Fylkeskommunen, Fylkesmannen, ordførere fra berørte kommuner, Troms Bondelag, Troms Bonde- og Småbrukarlag, Nortura, Tine i Balsfjord og Tromspotet, samt medlem i næringskomiteen på Stortinget, Irene Lange Nordahl (Sp)
Kl 1630 - 1700: Besøk hos Nortura i Målselv.
 

Mediene kan delta på samtlige møter.

Kontaktperson:
Ottar A. Løvik, Kommunikasjonssjef i Landbruks- og matdepartementet, Mobil: 48 14 04 77.