Historisk arkiv

Aktivt skogsflisår i Østfold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Til tross for at tilskuddssatsene til uttak av skogsvirke til bioenergi ble redusert noe i år, så har aktiviteten allikevel steget i Østfold. Økt produksjon og bruk av bioenergi er et høyt prioritert område for Landbruks- og matdepartementet.

Ved inngangen av oktober er det bevilget 4,6 millioner kroner (inkludert 0,5 million fra 2010) sammenlignet med 3,4 millioner i fjor. Selv om man korrigerer for den halve millionen der tiltaket ble gjennomført i fjor, viser tallene klart at aktiviteten har gått opp når man tar i betraktning at tilskuddet ble redusert i snitt med 25 prosent.

Bioenergiprogrammet
Økt produksjon og bruk av bioenergi er et høyt prioritert område for Landbruks- og matdepartementet. Bioenergi er en fornybar og CO2-nøytral energibærer som bidrar til å dekke opp landets energibehov, og til sysselsetting og økt verdiskaping i distriktene. Videre kan produksjon av bioenergi bidra til å hindre gjengroing av verdifullt kulturlandskap.

    
 
Trevirke til bioenergi i Marker kommune

Trevirke til bioenergi i Marker kommune
(Foto: Bård Skrøvset)

Bioenergiprogrammet er departementets viktigste virkemiddel når det gjelder satsingen på bioenergi. Hovedformålet med programmet er å fremme produksjon av biobrensel og leveranse av ferdig varme basert på biomasse fra landbruket.