Historisk arkiv

Åpner Geitmyra matkultursenter for barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Presseinvitasjon:

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk deltar ved skolestartåpningen av Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo torsdag 1. september. Matkultursenteret skal bidra til å skape og spre matkunnskap og matglede blant barn.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk deltar ved åpningen av Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo torsdag 1. september sammen med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. Geitmyra matkultursenter for barn på Tåsen i Oslo skal bidra til å skape og spre matkunnskap og matglede blant barn.

Matkultursenter for barn midt i byen
Geitmyra gård midt i Oslo åpner undervisningslokaler til skolestart 1. september 2011. Gården skal være et matkultursenter for barn, med fokus på matglede, matens opprinnelse og grunnleggende prinsipper bak matproduksjon og tilvirking.

Tidlig matglede gjennom matlaging
Aktivitetene skal knyttes til matlagingskurs, dyrking av grønnsaker, frukt og urter og andre aktiviteter på gården. I tilknytning til gården ble det våren 2011 etablert en økologisk kjøkkenhage som blir en viktig del av undervisningen. Aktivitetene på gården retter seg mot barn i alderen 0-15 år, dvs. barn på skole og barnehage, aktivitetsskolen/SFO, private kurs holdt på ettermiddager og kvelder og åpen dag for familier. I tillegg skal senteret drive kursing av lærere og formidlingspersonale i skoler, SFO og barnehager.

Sted: Tåsenveien 2, Oslo
Tid: Torsdag 1. september kl 09.00-10:15

Initiativet bak Geitmyra matkultursenter for barn kommer fra den kjente matskribenten Andreas Viestad. Matkultursenteret er en ideell stiftelse og drives med støtte fra det offentlige og private. Landbruks- og matdepartementet bevilget for 2010 1.250.000 kroner til arbeidet med etablering, drift og utarbeidelse av materiell for matkultursenteret.