Historisk arkiv

Møte om orkanskadet skog

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statssekretær Harald Buttedahl i Landbruks- og matdepartementet har i dag hatt et møte med Norges Bondelag og Norges Skogeierforbund for å få en orientering om omfanget av skadene som orkanen Dagmar forårsaket i desember 2011.

Siste anslag er at 1,3- 1,5 millioner  m³ skog er blåst ned under orkanen Dagmar. Det baserer seg på rapporter fra Fylkesmennene, Skogbrand Forsikring og Skogeierforbundet. Skadene er spredt over store områder av Sør-Norge, over halvparten registrert på Østlandet. Utfordringene er likevel størst på Vestlandet, i Sogn og Fjordane og i Møre og Romsdal, der skogen ikke er så lett tilgjengelig, driftsapparatet lite utbygd og færre har forsikring.

I følge Norges Skogeierforbund er det behov for 30 millioner kroner for å dekke opp kostnadene til uttakk av vindfelt skog på Vestlandet.

Harald Buttedahl reiser i slutten av mars til Vestlandet for å være med på befaring i de rammede områdene.

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl

Statssekretær Harald Buttedahl har i dag hatt et møte med Norges Bondelag og Norges Skogeierforbund for å få en orientering om omfanget av skadene som orkanen Dagmar forårsaket i desember 2011. (Foto: Torbjørn Tandberg)