Historisk arkiv

Oppstart for Ungdomsråd for landbruket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Presseinvitasjon:

Landbruks- og matministerens Ungdomsråd for landbruket samles for første gang og møter landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum i Oslo tirsdag 21. august.

Landbruks- og matministerens Ungdomsråd for landbruket samles for første gang og møter landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum i Oslo tirsdag 21. august.  

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum ønsker dialog med ungdom for å høre hva de legger vekt på i sitt yrkesvalg, og oppretter et Ungdomsråd for landbruket. Ungdomsrådet som møtes første gang 21. august skal bestå av landbruksinteressert ungdom og unge engasjerte bønder med erfaring i hvordan det er å etablere seg i landbruksnæringa. 

- God rekruttering til landbruket er avgjørende for å kunne øke matproduksjonen og ellers nå målene i landbruks- og matpolitikken. Regjeringen vil føre en landbrukspolitikk som gir ungdom framtidstro, lyst og muligheter for å satse på å ha yrket sitt i landbruket. Jeg håper at Ungdomsrådet skal bidra til dialog med unge personer i landbrukssektoren, og at dette vil skape mer debatt og dialog om rekruttering og landbruk generelt, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.

Tid: Tirsdag 21. august kl 10.00-12.00.
Sted: Landbruks- og matministerens møterom i R6, Regjeringskvartalet i Oslo. 

Fra programmet:

Kl 09.50-10.00     

Innregistrering av presse i resepsjonen i R6, Teatergata 9 i Regjeringskvartalet, Oslo.

Kl 10.00-10.10   Velkomst.
Kl 10.10-10.25   Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum om sine forventninger til Ungdomsrådet for landbruket.
Kl 10.25-11.25   

Medlemmene i Ungdomsrådet for landbruket presenterer seg.

Kl 11.25-12.00   Spørsmål fra pressen. Det blir tilrettelagt for gruppefoto kl 11.50   
           

Skal bidra til politikkutvikling
Ungdomsrådet skal samles og arbeide uavhengig av Landbruks- og matdepartementet, og vil ta i bruk sosiale media for åpen debatt med andre unge i samme situasjon. 

Ungdomsrådets mandat er å gi innspill på hvordan rekrutteringen til landbrukssektoren kan bedres. Det trengs flere kvalifiserte personer til næring, forvaltning, rådgivning, utdanning og forskning. Medlemmene skal ut fra egen erfaring og kunnskap gi innspill til landbrukspolitikken for å motivere flere unge til å velge landbrukssektoren som yrkesvei og foreslå tiltak for å gjøre det ”greit å være ung bonde”. Innen høsten 2013 skal rådet avlevere en sluttrapport til landbruks- og matministeren. 

Pressekontakt for landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum under oppstart for Ungdomsråd for landbruket: Rådgiver Astraea Antal, mobil 93431930.