Historisk arkiv

Avviser klage om leteboring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet har foretatt en samlet vurdering av klagen over SFTs utslippstillatelse i forbindelse med leteboring på Tornerose-feltet i Barentshavet og opprettholder SFTs utslippstillatelse.

Dato: 03.07.06

Avgjørelse i klagesak om utslippstillatelse ved leteboring på Tornerose i Barentshavet

Miljøverndepartementet har foretatt en samlet vurdering av klagen over SFTs utslippstillatelse i forbindelse med leteboring på Tornerose-feltet i Barentshavet og opprettholder SFTs utslippstillatelse. På bakgrunn av en vurdering av miljøkonsekvensene av denne konkrete leteboringen, anser departementet at det er forsvarlig å opprettholde tillatelsen som SFT har gitt.

SFT ga 15. mai utslippstillatelse til Statoil til boring på Tornerose-feltet i Barentshavet. Natur og Ungdom og Bellona påklaget SFTs vedtak 2. juni. SFT opprettholdt sitt vedtak og oversendte saken til Miljøverndepartementet 16. juni.

Utslippstillatelsen er i tråd med de strenge utslippskravene i området og rammene som er satt for petroleumsvirksomhet i forvaltningsplanen for Barentshavet. Tillatelsen stiller særskilte vilkår om beredskap mot akutt forurensning. Disse kravene er på linje med krav som er stilt ved andre leteboringer i Barentshavet og er strengere enn det som er vanlig ellers på sokkelen.

Les avgjørelsesbrevet (pdf)