Historisk arkiv

Bjørnøys svar om dypvannsdeponiet ved Malmøykalven

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

I løpet av denne uken har miljøvernminister Helen Bjørnøy mottatt mange e-posthenvendelser hvor hun blir bedt om å endre vedtaket om dypvannsdeponiet ved Malmøykalven i Indre Oslofjord.

Dato: 27.01.06

Bjørnøys svar om dypvannsdeponiet ved Malmøykalven

I løpet av denne uken har miljøvernminister Helen Bjørnøy mottatt mange e-posthenvendelser hvor hun blir bedt om å endre vedtaket om dypvannsdeponiet ved Malmøykalven i Indre Oslofjord. Følgende svar går ut til alle som har sendt inn henvendelsen:

Det arbeidet som nå settes i gang i Oslo vil føre til at store mengder miljøgifter, som i dag ligger utildekket, blir tatt ut av sirkulasjon og dekket til med rene masser.

Oslo og Nesodden kommuner vedtok reguleringsplanen for dypvannsdeponiet ved Malmøykalven. Også Fylkesmannen i Oslo og Akershus var positiv til reguleringsplanen. Kun Oppegård kommune reiste innsigelse til planen. Etter å ha mottatt synspunkter fra berørte besluttet jeg å stadfeste denne reguleringsplanen.

Statens forurensningstilsyns (SFT) tillatelse har vært på bred høring. Berørte parter har hatt klagemulighet. Klager har ikke innkommet og SFTs tillatelser er derfor endelige.

I Dramstadbukta leter bedriften, som har tillatelse til å deponere, etter alternative deponeringsløsninger. Jeg avventer dette arbeidet før jeg behandler bedriftens søknad om utsettelse av tidsfristen for gjennomføring av tiltaket.

Med hilsen

Helen Bjørnøy
Miljøvernminister