Historisk arkiv

Europakommisjonens klimakampanje

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

”You control climate change” er Europakommisjonens tiltak for å øke bevisstheten i befolkningen om klimaendringer. Målet er å vise at enkle hverdagstiltak sammenlagt kan bety en viktig reduksjon i klimagassutslipp.

Europakommisjonens klimakampanje

”You control climate change” er Europakommisjonens tiltak for å øke bevisstheten i befolkningen om klimaendringer. Målet er å vise at enkle hverdagstiltak sammenlagt kan bety en viktig reduksjon i klimagassutslipp. (08.06.06)

Kampanjen blir ledet av DG Miljø og ble lansert i Brussel 29. mai under den årlige Green Week hvor det i år ble satt spesielt fokus på biodiversitet.

Kampanjen hovedmålsettinger er for det første å øke den generelle bevisstheten i befolkningen om klimaendringer. For det andre å demonstrere hvordan daglige aktiviteter kan gjøre en stor forskjell og at enkeltmennesker har en rolle i bekjempelsen av klimaendringer, samt å motivere innbyggerne til å gjøre små, men viktige, endringer i deres daglige rutiner.

En viktig del er kampanjens internettside ( www.climatechange.eu.com) som gir en god gjennomgang av ulike tiltak som er planlagt iverksatt. I tillegg vil man ha synlige bannere i alle EU-hovedsteder, samt ta i bruk TV, aviser og e-post. En av hovedmålgruppene vil være elever i ungdomsskolen. Flere kampanjer i regi av nasjonale myndigheter vil samarbeide og samkjøres med Europakommisjonens kampanje. Kampanjen vil bli gjennomført i tre perioder; juni, september og november 2006 og har et budsjett på omlag NOK 37,6 millioner.

Alle EU-land deltar og har løpende lanseringsdager i begynnelsen av juni.

Europeisk lansering 29. mai, Østerrike 2. og 5. juni, Belgia 3. og 5. juni, Kypros 5. juni, Tsjekkia 5. juni, Danmark. 30. mai, Estland 5. juni, Finland 5. juni, Frankrike 5. juni, Tyskland 1. juni, Hellas 5. juni, Ungarn, 2. juni, Irland 6. juni, Italia 5. juni, Latvia 5. juni, Litauen 5. juni, Luxembourg 2. og 3. juni, Malta 5. juni, Nederland 5. juni, Polen 6. juni, Portugal 4. juni, Slovakia, 5. juni, Slovenia, 5. juni, Spania 5. juni Sverige 2. juni, Storbritannia 1. og 5. juni.

Spørsmål om kampanjen kan rettes til:rebecca.snazell@edelman.com

Mer informasjon finnes på: