Historisk arkiv

Miljøvernministeren besøkte Kårstø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Helen Bjørnøy, besøkte i dag Kårstø sammen med statsminister Jens Stoltenberg og olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. Under besøket ble det understreket at Regjeringen har gjort det klart at den vil sørge for at arbeidet med å etablere et anlegg for CO2-fjerning skal startes på Kårstø, og bidra økonomisk til dette. Målet er at fjerning av CO2 på Kårstø skal skje innen 2009.


Dato: 13.01.06

Miljøvernministeren besøkte Kårstø

Miljøvernminister Helen Bjørnøy, besøkte i dag Kårstø sammen med statsminister Jens Stoltenberg og olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. Under besøket ble det understreket at Regjeringen har gjort det klart at denvil sørge for at arbeidet med å etablere et anlegg for CO2-fjerning skal startes på Kårstø, og bidra økonomisk til dette. Målet er at fjerning av CO2på Kårstø skal skje innen 2009.

Bjørnøy understreket også at det er på høy tid at Norge tar spranget fra retorikk til realitet når det gjelder CO2-håndtering på gasskraft og våger å ta et løft som virkelig monner for å redusere utslippene av klimagasser. Det er mange som gjennom mange år har arbeidet ufortrødent med å holde muligheten åpen for CO2-fangst og -deponering som et nasjonalt klimatiltak.
Statsminister Jens Stoltenberg, miljøvernminister Helen Bjørnøy og olje- og energiminister Odd Roger Enoksen besøkte Kårstø. Foto: Hans Petter Jacobsen, Stavanger Aftenblad.- Jeg vil benytte denne anledningen til å takke visjonære aktører både i miljøbevegelsen og i industrien for et viktig engasjement, sa Bjørnøy.
Statsminister Jens Stoltenberg, miljøvernminister Helen Bjørnøy og olje- og energiminister Odd Roger Enoksen besøkte Kårstø. Foto:Hans Petter Jacobsen, Stavanger Aftenblad.