Historisk arkiv

Norge med rapport om biologisk mangfold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Norge har levert en rapport om tilstanden til og arbeidet med det biologiske mangfoldet i landet til FN's internasjonale konvensjonen om biologisk mangfold. Rapporten viser at Norge har gjort mye i arbeidet med å nå målet om å redusere tapet av arter innen år 2010.

Norge har levert en rapport om tilstanden til og arbeidet med det biologiske mangfoldet i landet til FN's internasjonale konvensjonen om biologisk mangfold. Rapporten viser at Norge har gjort mye i arbeidet med å nå målet om å redusere tapet av arter innen år 2010.

Konvensjonen om biologisk mangfold (CBD) jobber blant annet aktivt for at verdens land skal klare å redusere tapet av biologisk mangfold innen år 2010. Norge har sågar vedtatt å jobbe for å stanse tapet av arter i naturen helt innen neste år. Regjeringen, ved Miljøverndepartementet, har nå levert en omfattende rapport om dette arbeidet og gjennomføringen av konvensjonen om biologisk mangfold i Norge til CBD.

For å stanse tapet av biologisk mangfold har Norge blant annet forbedret lovverket og lagt frem forslag til ny lov om naturmangfold, utarbeidet handlingsplaner for truede arter og naturtyper og styrket forskning, kartlegging og overvåking av det biologiske mangfoldet.

Les rapporten.

Les mer om CBD