Historisk arkiv

Deponeringen i Dramstadbukta må vente

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

SFT har gått gjennom saken om deponering av forurensede masser i Dramstadbukta på nytt og foreslått ny frist for deponeringen. Samtidig arbeider Drammen skipsreparasjon aktivt med å finne frem til alternative løsninger nærmere stedet der de forurensede massene skal tas opp. - Dette synes jeg er positivt, og jeg velger derfor å avvente dette arbeidet før jeg behandler saken, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.

Pressemelding

Dato: 11.01.06

Miljøvernministeren:

Deponeringen i Dramstadbukta må vente

SFT har gått gjennom saken om deponering av forurensede masser i Dramstadbukta på nytt og foreslått ny frist for deponeringen. Samtidig arbeider Drammen skipsreparasjon aktivt med å finne frem til alternative løsninger nærmere stedet der de forurensede massene skal tas opp. - Dette synes jeg er positivt, og jeg velger derfor å avvente dette arbeidet før jeg behandler saken, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy. Dette innebærer at det ikke kan foretas noen deponering i Dramstadbukta mens arbeidet med å finne alternative løsninger pågår.

Miljøvernministeren omgjorde i desember Statens forurensningstilsyns (SFT) vedtak som ga Drammen skipsreparasjon forlenget frist for deponering av forurensede bunnmasser i et dypvannsområde i Dramstadbukta i Drammensfjorden. Samtidig ba hun SFT om å foreta en ny gjennomgang av saken, og foreslå en ny tidsfrist for deponeringen. Dette har SFT nå gjort. SFT har vurdert at deponeringen fortsatt er helse- og miljømessig akseptabel, og anbefaler at det settes ny tidsfrist til 31. mars 2006 for deponeringen.

Samtidig opplyser SFT at bedriften arbeider aktivt med å finne frem til mulige alternative deponeringsløsninger, nærmere stedet der bunnmassene skal tas opp. Slike alternativer er imidlertid ikke ferdig avklart ennå. Miljøvernministeren er positiv til at andre løsninger undersøkes nærmere, og avventer derfor dette arbeidet før hun behandler saken om fristutsettelse. Før det er fattet noen beslutning om fristutsettelse kan det ikke foretas noen deponering i Dramstadbukta.

Kontaktperson: Lene Lyngby, tlf. 22 24 58 31