Historisk arkiv

Markeringen av verdensarvområdet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøverndepartementet inviterer til storstilt feiring av at Vestnorsk Fjordlandskap med Nærøyfjorden og Geirangerfjorden og områder omkring i fjor ble innskrevet på Unescos verdensarvliste. H.M. Dronning Sonja og miljøvernminister Helen Bjørnøy deltar på de to markeringene, i Flåm 10. juni og i Geiranger 12. juni.

Pressemelding

Dato: 07.06.06

H.M. Dronning Sonja og miljøvernminister Helen Bjørnøy deltar på markeringen av verdensarvområdet Vestnorsk Fjordlandskap med Nærøyfjorden og Geriangerfjorden 10. og 12. juni

Miljøverndepartementet inviterer til storstilt feiring av at Vestnorsk Fjordlandskap med Nærøyfjorden og Geirangerfjorden og områder omkring i fjor ble innskrevet på Unescos verdensarvliste. H.M. Dronning Sonja og miljøvernminister Helen Bjørnøy deltar på de to markeringene, i Flåm 10. juni og i Geiranger 12. juni.

H. M. Dronning Sonja vil være til stede under markeringen av verdensarvområdene Nærøyfjorden og Geirangerfjorden i juni. Foto: Scanpix.- 14.juli 2005 ble Vestnorsk Fjordlandskap verdensarvområde på grunn av sin unike naturarv. Denne store begivenheten ønsker vi å feire sammen med lokalbefolkningen fra de to fjordene som er innskrevet på Unescos verdensarvliste. Jeg setter også stor pris på at H.M. Dronningen deltar på begge markeringene, og at representanter for Unesco vil være tilstede, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.
H. M. Dronning Sonja vil være til stede under markeringen av verdensarvområdene Nærøyfjorden og Geirangerfjorden i juni. Foto: Scanpix.

I Flåm starter feiringen med folkefest på Bakka, ved skolehuset, fra klokken 12.30 til 15.00. H.M. Dronning Sonja avduker verdensarvplaketten. Det blir lokale underholdningsinnslag. Om ettermiddagen inviterer miljøvernministeren til festmiddag for inviterte gjester på Fretheim Hotell i Flåm.

Fylkesmannen i Sogn og Fjordane setter opp båttransport for publikum og presse.

Pressekontakt og akkreditering til: anne-gro.fredheim@fmsf.no, tlf: 57 65 50 00

Før den offisielle markeringen på Bakka starter, inviterer miljøvernministeren til en befaring for pressen i Nærøyfjorden. Turen starter fra Flåm og går inn til gården Styvi og fortsetter videre til den kongelige postveien til Bleiklindi før ankomst Bakka.

Avreise kl. 8.30 fra Flåm- ankomst Tufte kai, Bakka kl. 11.00

Påmelding til pressekontakt: Ingun Larsen: inl@md.dep.no, tlf: 92 60 77 42

I Geiranger blir det to separate markeringer 12. juni, ett på fjellgården Skageflå i Geirangerfjorden og et større publikumsarrangement på Vinjevollen i Geiranger.

Miljøvernministeren åpner Verdensarv-informasjonssenteret, World Heritage Information Center på Fjordsenteret, fra kl. 9.30 til 10.00

På Skageflå er programmet fra kl. 12.30 til 13.00. H.M. Dronningen avduker verdensarvplaketten, og Storfjordens Venner presenterer restaureringsarbeidet på fjellgården. Båtavgang for publikum og presse er kl. 10.00 fra Geiranger kai.

På Vinjevollen er programmet kl. 15.00 til 17.00. H.M. Dronningen ankommer med Kongeskipet til Geiranger kl. 14.45. Det blir veteranbilkortesje for H.M. Dronningen og de offisielle gjestene til Vinjevollen.

Miljøvernministeren er vert for festmiddagen på Union Hotell på kvelden.

Pressekontakt og akkreditering til Geiranger-markeringene: Hilde Aure, fylkesmannen i Møre og Romsdal, akkreditering@fmmr.no, tlf: 91 68 55 60.

Egen presseplan vil bli sendt til akkreditert presse.

Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Ingun Larsen tlf: 92 60 77 42

Les mer om verdensarv på Verdsarven Vestnorsk fjordlandskap.

Kart over Geirangerfjorden (pdf)

Kart over Nærøyfjorden (pdf)