Historisk arkiv

- Uten handel dør sentrum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Miljøvernminister Helen Bjørnøy lanserte i dag handel og sentrumsutvikling som tema for Bymiljøprisen 2007 på Landskonferansen for stedsutvikling..

Pressemelding

Dato: 17.01.07

Miljøvernminister Helen Bjørnøy:

- Uten handel dør sentrum

Miljøvernminister Helen Bjørnøy lanserte i dag handel og sentrumsutvikling som tema for Bymiljøprisen 2007 på Landskonferansen for stedsutvikling.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy lanserte i dag kriteriene for Bymiljøprisen 2007. Foto: Miljøverndepartementet.- Store kjøpesentra utenfor byene svekker levende sentrum i byer og tettsteder, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy, som åpnet den 15. Landskonferanse for stedsutvikling i dag. Hun lanserte handel og sentrumsutvikling som tema for Bymiljøprisen 2007, og inviterte til å fremme forslag på byer og tettsteder som klarer å kombinere handel og sentrumsutvikling på en god måte.
Miljøvernminister Helen Bjørnøy lanserte
i dag kriteriene for Bymiljøprisen 2007.
Foto: Miljøverndepartementet.

Stedsutvikling handler mye om verdiskapning og næringsutvikling. Handel er nødvendig for at byer og tettsteder skal leve og ha et sosialt sentrum. Store bilbaserte kjøpesentra kan medføre opphørssalg og tomme butikklokaler i sentrum. Slike etableringer kan svekke lokal kapitaldannelse som ofte er grunnlag for verdiskaping og ny næringsutvikling på stedet.

- Politikken bak kjøpesenterstoppen ligger fast. Gjennom årets Bymiljøpris ønsker jeg å sette søkelys på lokalisering av handelen, som er et viktig tema i mange norske kommuner, sier Bjørnøy.

Hvert år lyser Miljøverndepartementet ut Bymiljøprisen med et aktuelt bypolitisk tema. Departementet avslutter i år pilotarbeid i 5 byer om sentrumsutvikling, der samarbeid mellom næringslivet og kommunen om utvikling og drift av sentrum står sentralt.

Les mer om Bymiljøprisen.

Kontaktperson: Avdelingsdirektør Marit Kleveland, 22 24 59 40/ 97 59 91 52