Historisk arkiv

Priv. til red.

Politisk toppmøte i Framtidens byer-En norsk bypolitikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Tirsdag 20. november møtes politisk ledelse i byene og departementene og næringslivet til toppmøte i Framtidens byer. På dagsorden står på hvilken måte politikk og planer kan bidra til at byene blir bedre å bo og leve i samtidig som veksten i folketallet vil bli betydelig

Tirsdag 20. november møtes politisk ledelse i byene og departementene og næringslivet til toppmøte i Framtidens byer*. På dagsorden står på hvilken måte politikk og planer kan bidra til at byene blir bedre å bo og leve i samtidig som veksten i folketallet vil bli betydelig.

På toppmøtet vil miljøvernminister Bård Vegar Solhjell, sammen med samferdselsminister Marit Arnstad og statssekretær Dag-Henrik Sandbakken i Kommunal- og regionaldepartementet presentere en norsk bypolitikk og diskture miljøvennlig transport i byregionene, arealdisponering, boligbygging og bærekraftig byutvikling. Et viktig spørsmål er hvordan fortetting og byvekst kan ivareta hensynet til kvalitet og attraktivitet.

Regjeringen legger opp til en forsterket bysatsing når det i statsbudsjettet for 2013 avsettes nærmere 100 millioner kroner til byutvikling. Miljøverndepartementet får dermed 30 millioner kroner mer til arbeidet med byutvikling.

Pressen er velkommen når politikere og fagmiljøer diskuterer hvordan vi kan utvikle byene på en effektiv og god måte.

Sted: Oslo Kongressenter Folkets Hus BA (SAL B), Youngsgate 11.

Tid: 20. november kl. 10.00.

Vennligst vær ute i god tid, møtet starter presis!

Pressekontakter:

Miljøverndepartementet: Erik Aasheim, tlf. 402 24 747

Framtidens byer: Mari Rjaanes, tlf. 977 477 62

* Framtidens byer er et samarbeid mellom staten og de 13 største byene i Norge om å redusere klimagassutslippene – og gjøre byene bedre å bo i. Les mer om Framtidens byer.