Historisk arkiv

Feiltolking om SAS Braathens verksted på Sola

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

- Jeg er blitt feilaktig oppfattet i flere nyhetsmedier når det fremstilles som om jeg mener nedleggingen av SAS Braathens verksted på Sola er greit, sier nærings- og handelsminister Odd Eriksen.

Presisering fra nærings- og handelsminister Odd Eriksen:

Feiltolking om SAS Braathens verksted på Sola

Jeg er blitt feilaktig oppfattet i flere nyhetsmedier når det fremstilles som om jeg mener nedleggingen av SAS Braathens verksted på Sola er greit.

Her er det truffet en beslutning om nedleggelse av 265 arbeidsplasser. Det er åpenbart at jeg som næringsminister må beklage det når slikt skjer. Jeg henvendte meg skriftlig og muntlig til styreleder i Scandinavian Technical Services før styremøtet og ba de om å vurdere utsettelse av en eventuell beslutning. Styret valgte å ikke utsette saken. Jeg har også hatt flere samtaler med styreleder Egil Myklebust i SAS AB.

SAS opererer i Norge i henhold til regler og tillatelser gitt av myndighetene. Virksomheten er av sentral betydning for næringsliv og bosetting i hele landet. Jeg forventer at et slikt selskap viser særlig aktsomhet i forhold til spørsmål om å vise samfunnsansvar. Dette inkluderer å vise respekt for de som blir rammet av beslutninger om nedleggelser.



15. juni 2006