Historisk arkiv

Delte ut diplom til Bærekraftige reisemål

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Ny merkeordning på plass

Med bugnende frokostbord ønsket Nærings- og handelsdepartementet og Innovasjon Norge velkommen til pressemøte om Bærekraftige reisemål. Norge er først ut i verden med den nye merkeordningen.

Eplesaft fra Helgøya
Eplesaft fra Helgøya (Foto: Sandra Clark/NHD)

Med bugnende frokostbord ønsket Nærings- og handelsdepartementet og Innovasjon Norge velkommen til pressemøte om Bærekraftige reisemål. Norge er først ut i verden med den nye merkeordningen.

- Først og fremst, gratulerer med dagen! Gratulerer med dagen til reisemålene som har lagt ned et solid stykke arbeid gjennom prosjektet ”Bærekraftig reiseliv 2015”, Trysil, Vega, Lærdal og Røros, sa nærings- og handelsminister Trond Giske.

Han hadde gleden av å dele ut diplom til de første stedene som kan smykke seg med tittelen Bærekraftig reisemål. Målet med merkeordningen er å få destinasjonsselskap og kommuner sammen for å måle, forbedre og formidle arbeidet sitt for bærekraft i reiselivet. Dette skal gjøres gjennom verktøy som er testet og tilrettelagt.

- Utviklingen av et bærekraftig reiseliv er en av hovedmålsettingene i reiselivsstrategien. Denne merkeordningen er et konkret resultat av dette arbeidet, og viser at Norge nå markerer seg helt i verdenstoppen når det gjelder utvikling av bærekraft på et reisemål, sier Giske.

Se pressemelding fra Innovasjon Norge her.

Se mer om ordningen her. 

Fakta om Bærekraftig reisemål

- Et kvalitetsmerke for reisemål i Norge. Merket bygger på en standard som setter tydelige krav til reisemålets evne til bærekraftig virksomhet og utvikling.

- Et tilbud til norske reisemål som ønsker å ta et ansvar for reiselivets negative påvirkning på miljøet.

- Merking forutsetter at reisemålet tar vare på natur, kultur og miljø, styrker sosiale verdier og er økonomisk levedyktig.

Diplom til de første Bærekraftige reisemålene i Norge. F.v: Andrè Møller (ordfører i Vega), Mona Gilstad (prosjektleder Vega), Gro Svarstad (næringssjef i Trysil Kommune), Gudrun Sanaker Lohne (daglig leder Destinasjon Trysil), Trond Giske (nærings- og handelsminister), Ingunn Sørnes (Innovasjon Norge), Helene Maristuen (prosjektleder Lærdal kommune), Trond Øyen Einmo (vara styreleder i piloten Lærdal), Linda Ramberg (reiselivsdirektør Destinasjon Røros), Hans Vintervold (ordfører i Røros). (Anne Cecilie Lund, NHD)

Fursethgruppen sørget for mat fra lokale leverandører fra alle fire kommunene. F.v: Trond Giske, Petter Wahl Sekne og Solveig Aagaard Svahnstrøm. (Anne Cecilie Lund, NHD)