Historisk arkiv

Industriell løsning for BaneTele

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

I statsråd 2. juni fremmet Regjeringen en proposisjon for Stortinget hvor det bes om tilslutning til å redusere statens eierandel i Bane Tele med 50 prosent og inngå avtale med Bredbåndsalliansen om et langsiktig delt eierskap i selskapet.

Pressemelding

Nr.: 35/06
Dato: 2. juni 2006
Kontaktperson:
Informasjonssjef Øistein Øisjøfoss tel. 22 24 01 25 /915 78 492

Industriell løsning for BaneTele

I statsråd i dag fremmet Regjeringen en proposisjon for Stortinget hvor det bes om tilslutning til å redusere statens eierandel i Bane Tele med 50 prosent og inngå avtale med Bredbåndsalliansen om et langsiktig delt eierskap i selskapet.

Avtalen innebærer at Bredbåndsalliansen vil tilføre BaneTele 625 millioner kroner i kontanter i en kapitalforhøyelse, mot at Bredbåndsalliansen får en eierandel på 50 prosent i det nye selskapet.

Løsningen sikrer både et sterkt offentlig eierskap og en rask utbygging av bredbånd over hele landet. Dette partnerskapet gir en god mulighet for å utvikle BaneTele som et landsdekkende og konkurransedyktig bredbåndsselskap.

Det har vært samtaler med flere parter, hvor staten bl. a. har lagt vekt på å kunne opprettholde en sterk eierinnflytelse. Gjennom avtalen er staten sikret en langsiktig eierandel på 50 prosent.

Staten og Bredbåndsalliansen ønsker å utvikle BaneTele til en konkurransedyktig leverandør av transporttjenester og andre telekommunikasjonstjenester. Selskapet vil få tilgang til bredbåndsnettet som ligger hos Bredbåndsalliansens eiere. Det skal etableres felles teknologiske plattformer.

Les St.prp. nr. 74 (2005-2006) Statens eierskap i BaneTele AS.