Historisk arkiv

Næringsministeren oppfordrer næringslivet - Gjør strandsonen tilgjengelig!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Entra Eiendom overtar Norsk Hydros eiendommer på Kjørbo 1. juli 2007. Her planlegges det å videreutvikle strandområdet som et tilbud til Bærums befolkning. Det er planlagt kyststi, gjestebåtplasser, kafeer og tilgjengelighet for rullestolbrukere.

Pressemelding

Nr.: 69/06
Dato: 25.september 2006
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Ingrid Braate Prillard, Tlf. 480 60 503

Næringsministeren oppfordrer næringslivet - Gjør strandsonen tilgjengelig!

Det er et problem at altfor lite av strandsonen kan benyttes av folk flest. Jeg vil derfor oppfordre alle bedrifter til å ta samfunnsansvar: Gjør strandsonen tilgjengelig for folk i nærområdet!

Det sier næringsminister Odd Eriksen i forbindelse med Entra Eiendoms store planer for Kjørboparken i Sandvika utenfor Oslo.

Entra Eiendom overtar Norsk Hydros eiendommer på Kjørbo 1. juli 2007. Eiendommen er på totalt ca. 104 da. og består av to moderne kontorbygg på ca. 34.000 m2, parkeringshus på ca. 16.000 m2, velferdsbygg på ca. 1.400 m2 og ærverdige Kjørbo Hovedgård. Her planlegges det å videreutvikle strandområdet som et tilbud til Bærums befolkning. Det er planlagt kyststi, gjestebåtplasser, kafeer og tilgjengelighet for rullestolbrukere.

- Med Entra Eiendom går staten foran som et godt eksempel, og som eier av selskapet er det noe jeg setter stor pris på. Dette er en måte å vise samfunnsansvar på.
Jeg håper og tror at flere norske bedrifter i Norge vil se nytten av å ta slikt samfunnsansvar, sier næringsministeren.

Lønnsomt samfunnsansvar

Langs Oslofjorden og andre steder i Norge er det mange hindringer som må forseres før man kan nyte strandlivets gleder. Mange strandlinjer har en halvprivat karakter. Dette gjør at folk ofte holder seg unna. Friluftsliv er en kilde til livskvalitet, rekreasjon og bedre folkehelse. Det er ikke alle som har råd til båt eller egen hytte ved sjøen.

Det er derfor viktig at det legges til rette for allmennhetens ferdsel langs fjorden.

- Entras Eiendoms planer viser at det er mulig å kombinere næring og åpning av strandområdet for allmennheten. En slik kombinasjon av næringsliv og tilgang til strandlinje l er en sikker vinner for gode inntekter og økt verdiskaping. Her er det tenkt nytt, og dette er et eksempel på innovasjon og omstilling som er nødvendig for å klare seg i en tøff konkurranse.
I Soria Moria står det at Norge skal bli verdensledene i innovasjon, - og innovasjon rommer altså mye. Bedrifter i standsonen må tenke på hvilke kommersielle muligheter det er for å åpne opp for standlinen for folk flest, - og dermed for ny næringsvirksomhet, sier nærings- og handelsminister Odd Eriksen.

Regjeringen forventer at alle selskaper tar samfunnsansvar, uavhengig av om de er eid av private eller offentlige aktører. Samfunnsansvaret handler om å drive virksomheten slik at den i det store og hele gir et positivt bidrag til samfunnet.

- Et slik samfunnsansvar vil bedriften tjene på i det lange løp fordi det gir selskapet et godt omdømme å utvise samfunnsansvar, sier nærings- og handelsminister Odd Eriksen.

Regjeringen bidrar

Det er ikke bare bedriftene som skal ta ansvar i denne sammenhengen. Regjeringen ønsker også å bidra med å styrke allmennhetens frie ferdsel i strandsonen. Det har regjeringen slått fast i Soria Moria-erklæringen. Derfor bevilger regjeringen mer penger til å kjøpe attraktive friarealer og strandområder til allmennhetens bruk. Regjeringen har også gjeninnført ordningen med juridisk hjelp for kommuner som et ledd i arbeidet for å sikre tilgangen til strandsonen.

- Jeg er sikker på at vi vil se flere næringsprosjekt som gjør standsonen tilgjengelig for folk flest i fremtiden, sier næringsminister Odd Eriksen.