Historisk arkiv

Staten søker industriell samarbeidspartner for BaneTele AS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Hensikten er å styrke og utvikle det landsdekkende stamnettet for data- og teletrafikk som BaneTele disponerer. Staten vil kreve offentlig kontroll i en eventuell ny enhet.

Pressemelding

Nr.: 12/06
Dato: 15. februar 2006
Kontaktperson:
Informasjonssjef Øistein Øisjøfoss, tel. 22 24 01 25 / 915 78 492

Staten søker industriell samarbeidspartner for BaneTele AS

Nærings- og handelsdepartementet vil sammen med BaneTele gjenoppta arbeidet med å finne en industriell samarbeidspartner for selskapet. Aktuelle aktører vil bli invitert til en prosess med sikte på å samordne sin virksomhet med BaneTeles aktiviteter. Hensikten er å styrke og utvikle det landsdekkende stamnettet for data- og teletrafikk som BaneTele disponerer. Staten vil kreve offentlig kontroll i en eventuell ny enhet.

– Det er en forutsetning fra min side at det etableres et nett som er åpent for alle leverandører av bredbåndstjenester på kommersielle vilkår, sier nærings- og handelsminister Odd Eriksen. BaneTele disponerer et omfattende stamnett som i samspill med lokal infrastruktur kan være viktig for å bære fram gode bredbåndstjenester.

BaneTele disponerer i dag 12 500 km fibernett som er godt egnet for transport av elektroniske tele- og datatjenester. Dette stamnettet dekker alle byer og større tettsteder så langt nord som til Tromsø.

– Det er viktig at denne ressursen kan utnyttes, sier Eriksen. Vi ønsker å skaffe BaneTele økt trafikk og sterkere integrering med lokale nett. BaneTele skal drives på kommersielle vilkår, og en samordning med en eller flere aktører som kan tilføre trafikk eller en utvidelse av nettet vil styrke selskapet. Gjennom et fortsatt statlig eierengasjement vil staten bidra til å sikre et langsiktig samfunnsmessig perspektiv på utviklingen i selskapet, avslutter statsråden.