Historisk arkiv

Ber næringslivet ta mer ansvar innen doktorgradsutdanningen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Statssekretær Rikke Lind inviterte norsk næringsliv til å engasjere seg sterkere innen næringsrettet forskerutdanning da hun deltok under åpningen av Simulaskolen (”Simula School of Research and Innovation”) i dag.

– Simulaskolen er et spennende tiltak som vil bidra til å konkretisere samarbeidet mellom bedrifter og forskningsinstitusjoner. Jeg ønsker studentene lykke til i arbeidet, sa statssekretær Rikke Lind (Ap) under åpningen på Fornebu utenfor Oslo i dag.

Formålet med Simulaskolen er å utdanne doktorgradskandidater på et høyt internasjonalt nivå, innen IKT-rettede problemstillinger som er relevante for arbeidslivet. Utdanningen skjer i nært samarbeid med Universitetet i Oslo. Selskaper som Hydro og Telenor, forskningsinstitutter som SINTEF og Norsk Regnesentral, samt Bærum kommune har gått inn som eiere i skolen.

– Jeg vil sterkt oppfordre flere bedrifter til å gjøre det disse har gjort. Dette er en måte for norske bedrifter å sørge for at de får kompetanse også i fremtiden, sier statssekretær Rikke Lind.

Statssekretæren inviterer næringslivet til å engasjere seg sterkere innen næringsrettet forskning i all sin bredde, og sier Simulaskolen er et eksempel til etterfølgelse.

– Det er viktig å styrke samspillet mellom næringsliv og akademia, og dette er helt i tråd med våre intensjoner med den kommende innovasjonsmeldingen, sier statssekretær Rikke Lind.