Historisk arkiv

NHD vil gjennomgå Hydro-styrets vedtak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Nærings- og handelsdepartementet har besluttet å foreta en grundig juridisk gjennomgang av forholdene rundt Hydro-styrets vedtak om avvikling av opsjonsordninger og fastsettelse av nye godtgjørelser for konsernledelsen.

Regjeringsadvokaten og ekstern kompetanse vil få dette oppdraget.

- Vi har bedt regjeringsadvokaten om å gjennomgå og vurdere alle sider av Hydro-styrets vedtak. Også eksterne advokater blir hentet inn for å gjøre en vurdering av vedtaket. Dette fordi vi ønsker flere synspunkter på det juridiske rundt styrevedtaket, sier statssekretær Rikke Lind (Ap) i Nærings- og handelsdepartementet.

Bakgrunnen for departementets beslutning er spørsmålene som er stilt rundt lovligheten av Hydro-styrets vedtak på bakgrunn av de nye bestemmelsene som ble iverksatt i allmennaksjeloven fra 1. januar i år.

- På bakgrunn av påstander gjennom media, blant annet fra jurister, og henvendelser til departementet, har vi etter en samlet vurdering besluttet å foreta en grundig gjennomgang av dette, fremhever statssekretær Rikke Lind.

Styret i Norsk Hydro kunngjorde 25. juli at det har vedtatt å avvikle selskapets opsjonsordning, og at det vil tildele 35 ledere i selskapet en samlet utbetaling på 210 millioner kroner for å avslutte opsjonsprogrammet. Hydro gjorde fredag en egen juridisk vurdering som konkluderte med at Hydro-styret ikke opptrådte i strid med allmennaksjeloven da vedtaket ble fattet.