Historisk arkiv

Statlig eierskap sikrer økte bidrag til fellesskapet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Revidert nasjonalbudsjett 2007

Det er stor aktivitet og gode tider i næringslivet, noe som bidrar til økte inntekter til fellesskapet. Det samlede utbyttet fra de selskapene Nærings- og handelsdepartementet forvalter, kan i år komme opp i over 13,6 milliarder kroner. Det er en økning på over 1,1 milliard i forhold til saldert budsjett for 2007.

– Dette er positivt på flere måter. Det viser at selskapene går godt og det viser at statlig eierskap sikrer inntekter til fellesskapet. Dette er penger som går til felles velferdsordninger som barnehage- og skoleutbygging og eldreomsorg, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Økningen skyldes høyere utbyttebetalinger fra Telenor ASA, Norsk Hydro ASA, DnBNOR ASA, Cermaq ASA, Yara International ASA, Kongsberg Gruppen ASA, Eksportfinans ASA og Electronic Chart Centre AS. Det er første gang det blir betalt utbytte fra Flytoget AS. Det er ikke lagt opp til utbetaling av utbytte fra Store Norske Spitsbergen Kulkompani A/S.

I saldert budsjett for 2007 er det bevilget 12 472,9 millioner kroner i samlet aksjeutbytte fra selskaper under Nærings- og handelsdepartementets forvaltning. Etter de opplysninger departementet har fått fra de aktuelle selskapene, kan det samlede utbytteanslaget for regnskapsåret 2006, med utbetaling i 2007, økes med 1 146,7 millioner kroner, til 13 619,6 millioner kroner.

– Dette viser at vi gjennom det statlige eierskapet bidrar til å sikre betydelige inntekter til fellesskapet, sier Andersen.

mobiltelefoni