Historisk arkiv

Skred i Namsos kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Rett før klokken 12 i dag gikk det et kvikkleireskred utenfor Namsos sentrum i Nord-Trøndelag. Skredet var 150-200 meter bredt. Ingen personer er meldt savnet. Flere hus og hytter ble tatt av raset.

Rett før klokken 12 gikk det et kvikkleireskred utenfor Namsos sentrum i Nord-Trøndelag. Skredet var 150-200 meter bredt. Ingen personer er meldt savnet. Flere hus og hytter ble tatt av raset. 

Olje- og energidepartementet og Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) er ansvarlige for forebygging av skredulykker. NVE har sendt noen av Norges fremste eksperter fra Norges Geologiske Undersøkelse og Norges Geotekniske Institutt til rasområdet for å vurdere om det er fare for flere skred i området, samt behovet for strakstiltak. 

- Dette er en svært alvorlig hendelse og jeg er opptatt av at alle som er rammet får den oppfølgingen de trenger. Jeg holdes løpende orientert av NVE om deres arbeid på stedet. Det viktigste nå er å forhindre ytterligere skader og tap av materielle verdier, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Link til Norges Vassdrags- og energidirektorats nettsider