Historisk arkiv

Statssekretær Hjørnegård på rasbefaring og folkemøte i Namsos

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Namsos kommune arrangerte torsdag 23. april folkemøte for beboere som er berørt av kvikkleireskredet i Kattmarka utenfor Namsos sentrum. Sigrid Hjørnegård er glad for at beboerne nå har fått avklart viktige spørsmål og for NVEs planlagte sikringstiltak.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Norges Geotekniske Institutt (NGI) la frem resultater fra sine undersøkelser. Over 100 berørte hadde møtt opp på folkemøtet.
-Beboerne fikk avklart viktige spørsmål og vet nå hva som kan gjøres av sikringstiltak, og når det kan være ferdig, sier statssekretær i Olje- og energidepartementet Sigrid Hjørnegård.

Regjeringen besluttet forrige fredag å stille 20 millioner kroner til disposisjon for sikringstiltak av området, slik at arbeidet kan starte raskt. Kommunestyret vil kommende onsdag fatte beslutning om sikringsarbeider skal igangsettes. Grunnundersøkelser viser at området ikke kan bebos uten at tiltak gjennomføres. NVE anslår det vil ta om lag ett år før området er sikret og folk kan flytte hjem igjen.
-Å besøke rasområdet og se de store ødeleggelsene med egne øyne gjør inntrykk, sier statssekretæren, som glad for at NVEs planlagte tiltak vil gjøre området sikkert igjen.

Det var på formiddagen den 13. mars i år at det gikk kvikkleireskred i Kattmarka utenfor Namsos sentrum i Nord-Trøndelag. Skredet var 150-200 meter bredt. Ingen personer ble fysisk skadet i skredet, men flere hus og hytter ble tatt av raset. Daværende fungerende justisminister Trond Giske og daværende statssekretær i Olje- og energidepartementet Liv Monica Stubholt var på befaring i skredområdet og ledet et folkemøte i Namsos mandag 16. mars.

Sigrid Hjørnegård ved rasområdet i Namsos.