Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Oppfordrer norske selskaper til å satse i Brasil

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister møtte onsdag sin brasilianske kollega, gruve- og energiminister Marcio Zimmermann. Økt samarbeid på energisiden stod på agendaen.

Olje- og energiminister møtte onsdag sin brasilianske kollega, gruve- og energiminister Marcio Zimmermann. Økt samarbeid på energisiden stod på agendaen.

Brasil er verdens åttende største økonomi og verdens femte største land i folketall og utstrekning. Siden 2007 har de gjort en rekke store funn i de såkalte presaltområdene. Den brasilianske gruve- og energiministeren framhevet norske selskapers teknologiske fortrinn og ønsket dem velkommen til å etablere seg også i Brasil.

-Brasil er et av de mest spennende markedene for norsk industri. Jeg er glad for at brasilianerne ønsker norsk industri velkommen og oppfordrer norske selskaper til å se på det brasilianske markedet, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Stolt av norske selskaper
Nærmere 100 norske selskaper er allerede etablert i Brasil og på sin reise har olje- og energiministeren møtt både små og store selskaper.
 -Jeg har vært på Rio Oil and Gas og møtt alle de norske selskapene der. Jeg er veldig stolt av hva de norske selskapene har fått til, sier statsråd Riis-Johansen.Foto: Statsråd Riis-Johansen besøker Aker Solutions sin stand på Rio Oil and Gas 2010

 

Foto: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen avslutter seminaret "Invest in Brazil" i regi av INTSOK og Innovasjon Norge.

Samarbeid om CCS
CCS (Carbon capture and storage) var også tema for samtalen mellom de to energiministrene. Zimmermann var opptatt av Norges kunnskap med fangst og lagring av CO2, der Statoil har lang erfaring fra Sleipnerfeltet og ønsket et tettere samarbeid på dette området.

Så på bioetanolproduksjonen
Brasil er en av verdens største bioetanolprodusenter. Utenofor byen Presidente Prudente fikk olje- og energiministeren se på bioetanolproduksjoenn, fra innhøsting til ferdig etanol på UMOES to bioetanolanlegg.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: CEO i UMOE Bioenergy Rubens Approbato Machado og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen ser på UMOES bioetanolproduksjon utenfor Presidente Prudente

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Statsråd Terje Riis-Johansen og Jens Ulltveit-Moe ser på sukkerrørproduksjonen på UMOES plantasjer.

Til toppen