Historisk arkiv

Flying High Norway AS prekvalifisert som rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Flying High er det åttende selskapet som så langt i år har blitt prekvalifisert som operatør eller rettighetshaver på norsk sokkel.

Olje- og energidepartementet har i dag prekvalifisert Flying High Norway AS (Flying High) som rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel. Flying High er det åttende selskapet som så langt i år har blitt prekvalifisert som operatør eller rettighetshaver på norsk sokkel.

Flying High er et nystartet norsk selskap, etablert i november 2006. Det har sitt utspring fra det amerikanske selskapet Amana Partners Inc. Selskapets faglige grunnlag vil være basert på virksomhet og kompetanse som i tradisjonelle oljeselskaper, men ha et klart definert tillegg med teknologi som bruker jordens elektromagnetisme (EM) som verdifullt supplement i letingen etter ressurser i undergrunnen. Selskapet er i ferd med å videreutvikle teknologien og har allerede foretatt undersøkelser på norsk sokkel.

For å få nye kompetente aktører inn på sokkelen, har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører. Bakgrunnen for opprettelsen av dette systemet er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter.

For mer informasjon om prekvalifiseringssystemet samt oppdatert oversikt over operatører og andre rettighetshavere på norsk kontinentalsokkel, se Oljedirektoratets nettsted www.npd.no.