Historisk arkiv

Norsk-britisk rapport om transport og lagring av CO2 mottatt i dag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

-Denne rapporten er et resultat av det nære og gode samarbeidet som er mellom våre to land. Sammen kan Norge og Storbritannia gi viktige bidrag for å bekjempe global oppvarming og redusere utslipp av klimagasser, sier olje- og energiminister Enoksen.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen og den britiske energiministeren Lord Truscott mottok i dag en rapport fra en norsk-britisk arbeidsgruppe med forslag til felles prinsipper for håndtering og regulering av transport, injeksjon og lagring av CO2 i Nordsjøen.

-Denne rapporten er et resultat av det nære og gode samarbeidet som er mellom våre to land. Sammen kan Norge og Storbritannia gi viktige bidrag for å bekjempe global oppvarming og redusere utslipp av klimagasser, sier olje- og energiminister Enoksen. -Transport og lagring av CO2 vil stå sentralt i dette arbeidet og rapporten foreslår gode retningslinjer for fangst og lagring av CO2 med relevans for begge land. Dette er viktige innspill til vårt arbeid for å håndtere klimautfordringene, sier statsråd Enoksen.

Rapporten er første rapport fra the North Sea Basin Task Force som ble opprettet i november 2005. I rapporten er det identifisert mulige barrierer for anvendelse av teknologi for transport og lagring av CO2 og forslag til hvordan dette kan håndteres. Det går fram av rapporten at transport og lagring av CO2 fremdeles er forbundet med institusjonelle usikkerheter og tilhørende risiko. Anbefalingen fra arbeidsgruppa er at eksisterende regelverk i Nordsjøen bør tilpasses slik at man stimulerer til prosjekter for fangst og lagring av CO2.

The North Sea Basin Task Force består av representanter fra myndigheter og industri i Storbritannia og Norge: UK Department of Trade and Industry, UK Department of Food and Rural Affairs, Olje- og energidepartementet, Miljøverndepartementet, The UK Crown Estate, British Geological Services, Det Norske Veritas, Statoil, Shell, Hydro, BP Alternative Energy and AEA Energy & Environment.

Presentasjon fra the North Sea Basin Task Force i pdf.

 Rapporten i pdf.